Flytt-tips från

flytt.nu, moveria.se m fl

I kontakten med oss
Var noga med att förmedla rätt uppgifter om flyttförhållandena. Sådant som påverkar är antalet trappor, om flytten går från gathuset eller gårdshuset, hur stor hissen är, om flyttbilen kan parkera nära porten och om det finns källar- eller vindsförråd.

Läs orderbekräftelsen noggrant så att du får en klar uppfattning om vad vi kommit överens om och att vi har uppfattat alla detaljer om flytten.

Flyttkartonger
Flyttkartonger är ett effektivt sätt att flytta dina ägodelar. Kartongerna är rymliga och skyddar ditt bohag under färden. De är lätta att bära och stapla i flyttbilen, vilket gör att flytten utförs snabbare till glädje för dig som kund.
OBS: När man bokar flytten via oss lånar vi ut kartonger utan kostnad. 

Kontakta oss om du vill köpa/låna flyttkartonger

Packning och försäkring
För att ditt bohag skall komma fram i gott skick är packningen av största vikt. Vi packar gärna ditt bohag med hjälp av våra packmästare. För dig som kund betyder det att du dels slipper en del arbete, och även försäkrar dig om att ditt bohag kommer fram i bästa skick. Vår försäkring täcker inte skador som uppstår i emballage som du själv packat. En medelväg är att låta oss packa ömtåliga saker såsom porslin och prydnadsföremål.

Om du packar själv ber vi dig att tänka på följande
 Porslinstallrikar staplas på högkant med silkespapper emellan. Lättare glas och dylikt packas inslaget i silkespapper ovanpå.
 Sladdar till TV, video, stereo mm ska kopplas ur och om möjligt tejpas fast.

 Märk kartongerna med innehåll och placering i den nya bostaden.
 En bra hjälp är att bunta ihop skidor, gardinstänger o dyl.
 Fyll inte en hel kartong med böcker. Lämna halva utrymmet för kuddar, kläder o dyl. Tänk på att böcker oftast är dammiga.
 Hängande kläder kan vi ta direkt från stången och hänga i garderobskartonger som ni kan hyra av oss.

Speglar, tavlor, kristallkronor och liknande som inte får plats i kartonger lämnas hängande på sin plats. Flyttpersonalen tar ner sakerna direkt till flyttbilen för att undvika skador. Mattor kan rullas ihop och knytas om. Packa inte tyngre än vad du själv orkar bära. Plocka ner gardiner och bestäm dig för om gardinstängerna ska vara kvar eller följa med flytten. Montera ner stora eller otympliga möbler.

Silkespapper, snöre och tejp kan du köpa av oss.

Innan flyttbilen kommer
Lägg gärna sådant som du vill ha lättillgängligt såsom viktiga papper, städartiklar, madrasser, sängkläder eller andra viktiga saker på ett särskilt ställe i bostaden. Märk gärna sådant som inte ska med flytten.

När flyttbilen är på plats
Gå igenom med flyttpersonalen om flyttens utförande, vilka saker som ska lämnas kvar, vilka saker som är ömtåliga och om du har några särskilda önskemål.

Ditt bohag bärs ut, filtas och fästs på ett säkert sätt i flyttbilen av oss. Se till att du har nyckel till eventuella bommar eller grindar.

Transporten
Erfarna chaufförer ser till att ditt bohag når din nya adress på ett säkert sätt. Våra bilar är utrustade med luftfjädring, vilket ger maximal säkerhet för ditt bohag under transporten.

Lossning
Innan bohaget lossas är det bra om du tänkt igenom var du vill ha de större möblerna placerade så slipper du flytta dem senare.

Uppackning
Om du har beställt uppackning, packar vi upp de kartonger som vi packat ner. Saker ställs på öppna ytor, bord, bänkar och dylikt. Allt för att du ska kunna ställa in dem på just det sätt som du vill ha det i skåp och hyllor.

Magasinering
Ibland flyttar du tillfälligt och ibland kanske den nya bostaden inte är färdigställd, då erbjuder vi magasinering. Läs mer

Övrigt
Vi har duktig och effektiv personal som jobbar med det här varje dag men ibland kan en olycka drabba även den mest rutinerade packmästare eller flyttpersonal. Om något skulle skadas under hanteringen anmäler du detta direkt till flyttmanskapet vid
flyttillfället. Om du upptäcker en skada först efter det att arbetet utförts anmäler du detta omgående till vårt kontor.

Om flyttrensning
Om du behöver rensa bland dina saker är det bra att göra detta innan flytten och inte
efter den om du har möjlighet. Ju lättare lass, ju enklare flytt.

Börja med att avsätta tid, en halvdag åt gången brukar vara lagom. En rulle sopsäckar är egentligen det
enda du behöver förbereda ditt rens med.
Köp inga förvaringsattiraljer innan, ofta kan man använda det man redan har och dessutom vet du ju inte vilka förvaringsbehov du har på det nya stället förrän du packat upp allt i ditt nya hem. Om du tvekar kring om du ska behålla eller inte när du rensar är tipset att inte förirra dig i dylika tankar.

Packa hellre ner det du tvekar över och sätta det du är osäker över i lådor för sig som du märker med ”Tveksamt” och kanske även ”Förråd” om det är där tveksamheterna tills vidare ska förvaras.

Att packa ner i tveksamhetskartonger kan man göra i vanliga fall, men särskilt rekommenderas det vid en flyttrensning eftersom det är tillräckligt mentalt belastande att flytta i sig.

Om du känner att du rensar bort mycket och att det kanske blir väl många tomma ytor på det nya stället, tänk inte på att spara ”bara för att” eller vad du ska fylla ut dem med. En bokhylla med några halva hyllor här och där som är tomma är bara vilsamt.

Att flyttpacka är krävande.
Dels tar det väldigt lång tid att packa ner alla sina tillhörigheter och dels kan det vara emotionellt jobbigt att gå igenom gamla saker och behöva sortera dem.
Se därför till att du planerar packningen väl och att du har lite extra tid på dig för oförutsedda händelser.
Passa också på att rensa bort saker som du inte längre använder.
Skänk till välgörenhet eller sälj dem för en billig slant, det finns många har större glädje av dina saker än ditt förråd.
Tänk på att rensande kräver extra tid från din planering.

Miljö
Vi har ISO 14001- certifiering företaget vilket innebär att vårt miljöarbete uppfyller internationella krav. Att vi uppfyller kraven kontrolleras regelbundet av en utomstående person som säger till om vi behöver förbättra något. Läs mer om vårt miljöarbete.

  • Vi har f-skatt:
  • Organisationsnummer: 560124-1713 (Sundbybergs Piano & FlyttExpress)
  • Vi har trafiktillstånd